Разтоварваща крем супа с броколи

Понякога просто имаме нужда да разтоварим. Тялото ни често е затлачено от уморителните дни и храненето на крак в обедната почивка. Винаги можем да си помогнем.  Днес на фокус е една чудесна зелена, детоксикираща супа, което ще се отрази благоприятно на черния ви дроб. Както знаете голяма част от вашето здраве зависи от неговата работа.

18 (2)
Тази рецепта е проста и лесна за приготвяне и не изисква много време и умения, но резултатите ще се харесат на тялото, а и на небцето ви. Много зелена и заредена с енергия, ароматна и свежа тя леко ще мине през вас и ще отнесе каквото може от насъбралия се излишен товар.

Високото и съдържание на калий ще създаде алкална среда, в която клетките ще могат да се освободят от токсините. С изобилието си от фибри тя ще спомогне за добрата работа на стомаха ви.
15 (2)
Време:  20 мин.
Порции: 4 бр.
Продукти:
400 гр броколи
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 гр спанак
1 морков
2 стръка целила
1 ч.л пресен джинджифил
3 ч.ч вода
сол
1 с.л зехтин

За сервиране:
лимонов сок
семена чия
орехи
14 (2)
В тенджера  загряваме зехтина и добавяте нарязаните на ситно лук, морков, целина, чесън, джинджифил и броколи. Оставяме да се готвят за около 4-5 мин. като сме добавили малко вода за да се задушат.

Добавяме зеленчуковия бульон и  варим още 5-7 минути докато зеленчуците се сварят, но все още не се прекалено меки.
Махаме супата от котлона и добавяме спанака. Пасираме всичко до еднородна смес. При сервиране добавяме лимонов сок, семена от чия и натрошени орехи.

17 (2)

16 (2)

Вашият коментар